Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete

2002 – Nizza

ESCRS European Society of Cataract and Refractive Surgeons

Az 1981-ben EIIC European Inraocular Implantlens Council-ként alapított egyesület 1982-ben Hágában tartotta I. Kongresszusát. 1993-ban váltott nevet az egyesület és ESCRS-ként szervezik a konferenciákat. A székhely Dublinban működik.

ESCRS/ESONT Kongresszusok
2002. szeptember 7-11. – Nizza

Résztvevők: Nagyné Szőke Erzsébet, Vigmond Józsefné

Előadás:
Nagyné Szőke Erzsébet: Intraocular pressure changes in the early postoperative period after phacoemulsification (Intraocularis szemnyomás változása a korai posztoperatív szakban phacoemulsificatiot követően)

Az első lehetőségünk nemzetközi konferencián való részvételre. A Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesületének (SHAO) III: Kongresszusán, mely 2001-ben Gyulán került megrendezésre az Alcon Hungária Kft. díjakat ajánlott fel a legjobb előadások szerzőinek. Az első díj egy nemzetközi konferencián való részvétel költségeinek támogatása volt, melyet előadásommal én nyertem el. A cég vezetője elmondta, hogy az ESCRS (European Society of Cataract and Refractive Surgeons), tehát az Európai Cataracta és Refrakciós Sebészeti Társaság soron következő kongresszusára szeretnének elvinni, ahol nurse (ápoló) szekció is lesz. Megkértek, hogy ha lehet, készítsek egy absztraktot, mert jó volna, ha előadással is tudnék szerepelni. 2002.-ben Nizzában került megrendezésre a kongresszus, ahol 15 perces előadást tarthattam a szürkehályog műtéten átesett betegek ápolásáról. Abban a szerencsében volt részem, hogy egy külön vezetői megbeszélésen elmondhattam tapasztalataim a saját egyesületünk működéséről, és ott lehettem az ezen a kongresszuson megalakuló ESONT (European Society of Ophthalmic Nurses and Technicians) egyesület létrehozásánál. Részt vett a kongresszuson Vigmond Józsefné Györgyi is, aki a SHIOL Live Surgery-k műtősnői munkáiért kapta a lehetőséget a részvételre. Nagy élmény volt számunkra egy nemzetközi konferencián részt venni, megmutatni saját eredményeinket, büszkélkedni jól működő egyesületünkkel.

Nagyné Szőke Erzsébet


Képgaléria