Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete

2004 – Párizs

2004. szeptember 18-23. – Párizs

Részvevők: dr.Elek Ilona, Fenesi Teréz, Kuczkóné Illés Angéla, Laki Árpádné, Nagyné Szőke Erzsébet, Vigmond Józsefné

Előadások:
Nagyné Szőke Erzsébet: Practice of corneal transplantation in the Department of Ophthalmology of University of Debrecen – nursing and assistant tasks (A szaruhártyaátültetés gyakorlata a Debreceni Egyetem Szemklinikáján – ápolói és asszisztensi feladatok)
Kuczkóné Illés Angéla: Assessment of the reasons for blindness in Hungary for the WHO vision 2020 project (Vaksági okok felmérése a WHO 2020 magyarországi programjához)

Részvétel nemzetközi kerekasztal fórumon: Dr. Elek Ilona, Nagyné Szőke Erzsébet

Az egyik legsikeresebbnek mondható nemzetközi szereplés a magyar szemészeti szakdolgozók szempontjából. Itt már egy kis csapattal vehettünk részt a kongresszuson. Két sikeres előadást is tarthattunk. Kuczkóné Illés Angéla a Szekszárdon megrendezett SHAO Kongresszus első díjas előadójaként vehetett részt a konferencián. A kongresszussal egy időben jelent meg az ESONT EuroTimes aktuális száma, amelyben egy terjedelmes cikkben írhattam meg a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesületének működését és az előző évi kongresszusunk tapasztalatait. A konferencia teremben ki volt téve az újság, amit minden résztvevőnek osztogattak. Többen is gratuláltak a cikkhez. A konferencián megjelenő napi EuroTimes kiemelte az ESONT szekcióban az előadásom.
Szintén ehhez kongresszushoz fűződik az első Nemzetközi Kerekasztal Fórum (International Meeting), melyen minden ország két fővel képviseltethette magát. A megbeszélésen aktuális szervezési problémákról, az eltérő képzési rendszerekről, a nemzeti egyesületek ESONT-tal történő közös munkájáról volt szó.

Nagyné Szőke Erzsébet


Képgaléria