Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete

2010 – ESCRS Winter Meeting Budapest

2010. február.  –  Budapest

2010 februárjában Budapest adott otthon az ESCRS téli konferenciájának. A kongresszuson nem volt ápolói szekció, de nagyon sok hasznos és érdekes előadást tudtunk meghallgatni és megnézhettük a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinikájának műtőjéből közvetített Live Surgery-t is, melyen nemzetközileg elismert orvosok mellett hazai kiváló szemész orvosok is operáltak.
A konferenciára egy újságot állított össze Dr.Elek Ilona a SHAO elnöke, melyet a regisztrációs pultoknál lehetett megkapni.
Az újságban Dr.Elek Ilona mutatta be az egyesületünk működését, az eddigi konferenciáinkat, az egyesületben folyó szakmai munkát.
Prof.Dr.Vörösmarthy Dániel a kezdetekről írt egy cikket. Az első, már történelminek számító Balatonfenyvesen megrendezett SHIOL kongresszusról írt, ahol először kaptak lehetőséget ápolók, műtősnők szemészeti szakmai konferencián való részvételre.
Prof.Dr.Németh János a 2009. szeptember 3-5 között Budapesten megrendezett SHAO VII. Kongresszusának tanulságait, a szervezési munkát és a konferencia sikerét mutatta be.
Nagyné Szőke Erzsébet a nemzetközi szemészeti szakdolgozói egyesületekben folyó munkáról, az ESCRS/ESONT és SOE konferenciákról számolt be egy összefoglaló cikkben.

Nagyné Szőke Erzsébet


Képgaléria