Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete

2014 – London

2014. szeptember 13-17. – London

Résztvevő: Nagyné Szőke Erzsébet

Elektronikus poszter:
Nagyné Szőke Erzsébet: Nursing at Retinoblastoma Treatment at the Department of Ophthalmology, University of Debrecen

Részvétel Nemzetközi Kerekasztal Fórumon: Nagyné Szőke Erzsébet

Az ESCRS XXXII. Kongresszusa Londonban az Excel Kongresszusi Központban került megrendezésre. A Kongresszusnak több mint 8.000 résztvevője volt a világ minden tájáról. A konferencia keretein belül rendezte meg az ESONT (European Society of Ophthalmic Nurses and Technicians) a szakdolgozók konferenciáját.

Az első szekcióban hat előadást hallgathattak meg a résztvevők angol előadóktól. Az előadások között szerepelt AMD kezelés, géntherápia és ápoló vezette corneal cross-linking kezelés is.
A második szekcióban tizenegy előadás hangzott el. Az angol kollégák mellett hallhattunk egy-egy előadást a norvég, finn, holland, dán és olasz szakdolgozók munkájáról is. Az előadások között szerepelt UH biometriával foglalkozó, femto cataractát bemutató és az osztályos ápolói munkát taglaló előadás is.

Az ESONT Szimpóziumon négy előadás foglalkozott a femto cataracta műtét kivitelezésével, előnyeivel, és a phacoemulsificatió és femto cataracta műtét összehasonlításával. A szimpózium kerekasztal megbeszéléssel zárult.

Az elektronikus poszter szekcióban különböző témakörökben készült posztereket mutattak be angol, dán, szlovén, portugál és holland kollégák.

Az utolsó szekció után hirdették ki a legjobb előadót, aki 2014-ben Lane Martin lett Angliából és a legjobb poszter díjat (Best Poster Prize), amit az általam készített poszter nyert.

A Nemzetközi Kerekasztal Fórum ez évi témája az ápolók által adott intravitrealis injekciók adása volt. A mikor?, hogyan?, miért?, biztonságos-e?, miért ne? kérdésekre keresték a választ.

Nagyné Szőke Erzsébet


Képgaléria