Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete

Alelnök

Fenesi Teréz
műtővezető
Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika
1085 Budapest, Mária u. 39 sz.

 

   Az általános iskolai tanulmányaimat szülővárosomban, Hódmezővásárhelyen végeztem. Az iskola befejeztével felvételt nyertem a Szegedi Kossuth Zsuzsanna Egészségügyi Szakiskola általános ápoló és asszisztensképző iskolába. A Szegedi Orvostudományi Egyetem Szemészeti Klinikáján három műszakos nővérként dolgoztam öt évig. Az ezt követő hét évben az intézet szemsebészeti részlegén a műtőben folytattam a munkámat. Majd 1992-1994 között a Budapesti Semmelweis Egyetem I.sz.Szemészeti Klinika műtőjében dolgoztam. A további három évet Szegeden töltöttem, miközben dolgoztam magán szakrendelőben, szociális intézetben idősek otthonában és a városi kórház sebészeti ambulanciáján. A későbbiek folyamán újra a Semmelweis Egyetem I. sz. Szemészeti Klinikán folytatom 1997-től a munkát, mint műtővezető. Az idő teltével 2006-ban főiskolai diplomát szereztem a Szegedi Tudományegyetem Juhász Gyula Tanárképző Egészségtantanár szakán.
   A szemészeti műtősnői munka teljes tárháza mellett szívesen látok el szervezési feladatokat. Az intézetünkben a szakdolgozó kollégáknak havi egyszer helyi továbbképzéseket szervezek. A Magyar Szemészeti Műtősnők, Szakdolgozók Országos Továbbképzéseit immáron tizenöt éve szervezem. A konferenciánk kereditpontos, melyhez maximális támogatást kapok az intézet minden dolgozójától. Nagy öröm számomra, hogy minden évben egyre nagyobb az érdeklődés, 2012 évben tartott gyűlésen 320 főt regisztráltunk. Részt veszek szakmai továbbképzéseken, oktatásban, konferenciákon, melyekre előadásokkal is készülök.

   Boldogan veszek részt a szakmánk imázsának, teljesítményének javításán segítve munkatársaimat is. Fontos számomra, hogy mindennap sikerélményben és sok kis apró örömben van részem a napi tevékenységem során.