Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete

Beszámoló Továbbképzésről

Kedves Kollégák!

A Magyar Szemészeti Műtősnők, Szakdolgozók XV. Országos Továbbképző Ülése 2014. május 16-án került megrendezésre. Az ülés a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti Tömb Dísztermében kapott helyet. Előzetesen négyszáz fő küldte el a részvételi szándékát, majd 380 kollégát regisztráltunk a szakmai napunkon. Nagy örömünkre szolgált a résztvevők igen magas száma. Ez azt bizonyította, hogy a színvonalas, tartalmas továbbképzésekre nagy igény mutatkozik a mindennapokban.
A szakmai programunk kezdete előtt megtartottuk a Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesületének (SHAO) Közgyűlését, melynek a későbbiekben hagyományt szeretnénk teremteni terveink szerint. A délelőtti szekciót Prof. Dr. Németh János Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika igazgatója nyitotta meg támogató, biztató, elismerő szavaival.
A sok megválaszolandó kérdésre a meghívott előadóink érdekes, színvonalas és szakmailag megalapozott előadásai adtak választ. A kiemelt témák célzottak voltak, hiszen a szakmánk tág területén mindannyian szembesülünk az emelkedő számot mutató fertőzés eredetű szaruhártya gyulladások és a kórházi fertőzések romboló hatásával. A délutáni szekcióban frissíthettük tudásunkat, tapasztalatunkat a szemészeti diagnosztikai készülékek helyes használatáról. Végül a beteg ellátás során használatos egyszer használatos, steril fogyóanyagok, eszközök újabb tárházával ismerkedhettünk meg.
A továbbképző ülést tesztírással zártuk, majd a résztvevő kollégák megkapták a GYEMSZI által húsz pontra minősített továbbképzésünkről az igazolást.
A továbbképző napon tizenkét kiállító volt jelen, ahol lehetőségük volt termékeik bemutatására. Köszönet minden kiállítónak, akik támogatták a továbbképző napunkat!
Bízunk benne, hogy a kedves kollégák értékes tapasztalatokkal, ismeretekkel gazdagodtak a továbbképző ülésen. A Magyar Szemészeti Műtősnők, Szakdolgozók Országos XVI. Továbbképző Ülését előre láthatólag 2015. május havában tervezzük.

Fenesi Teréz
szervező
SE. Szemészeti Klinika


Budapest, 2014-05-20