Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete

Díjszabályzat

SHAO DÍJ
   A Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesületének (Societas Hungarica Assistentium Ophthalmologiae) vezetősége díjat alapított az OPC Szemészeti Termék Központ Kft. támogatásával.

A díj neve: SHAO Díj
A díj alapításának éve: 2013
Az díj első átadásának éve: 2013

(1)
   A díj adományozható:

  • az egyesület tagjai részére, akik az egyesület érdekében tartós és kimagasló tevékenységet fejtettek ki, munkásságukkal hozzájárultak az egyesület elismertségéhez,
  • azoknak a szakembereknek, akik az egyesület érdekében kiemelkedő munkát végeztek és tevékenységük előbbre vitte az egyesület fejlődését, tevékenységükkel hosszú időn át meghatározó módon hozzájárultak az egyesület eredményes munkájához.

(2)
   A díj adományozását az egyesület elnöke, az egyesület vezetősége, és az egyesület tagjai kezdeményezhetik. A díjra történő kezdeményezéshez csatolni kell a felterjesztett szakmai munkásságát és az egyesület érdekében kifejtett részletes tevékenységét

(3)
   Évente legfeljebb 1 díj adományozható. A díjat személyenként csak egyszer lehet adományozni.

(4)
   A díjjal emlékplakett, és az adományozást igazoló oklevél jár.

(5)
   A díj átadása az egyesület kongresszusán ünnepélyes keretek között történik. Átadáskor a díjazott szakmai munkásságát és a díj odaítélésének indoklását a Közgyűlés előtt fel kell olvasni.

(6)
   A díj 25 cm magas, csepp formájú, kék színű üveg plakett, előlapján az egyesület latin nevének kezdőbetűi (SHAO), és az egyesület logója jelenik meg gravírozással. Talpazatába gravírozva a „Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete” felírat.