Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete

SHAO IV. Szekszárd

Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesületének (SHAO) IV. Kongresszusa
Szekszárd
2003. szeptember 11-13.

 

   2003. szeptember 11-13. között Szekszárdon került megrendezésre a Magyar Szemészeti Szakdolgozók (SHAO) IV. kongresszusa. A Tolna megyei székhelyre, a korábbi SHAO konferenciákhoz hasonlóan, az ország valamennyi kórházából, szemészetéről érkeztek vendégek, melynek alapján a résztvevők létszáma elérte a közel 350 főt.
   

A konferencia fő témakörei a következők voltak:

• Rehabilitáció
• Gyermekszemészet
• Traumás esetek ismertetése
• Betegjogok, kompetenciák
• Műtét előtti és utáni ápolási teendők
• Új szemészeti műszerek bemutatása
• Szabad előadások   

   A fent említett témakörökhöz kapcsolódóan a három napos konferenciára összesen 69 előadás érkezett. A nagyszámú bejelentett előadás miatt, két teremben, párhuzamosan zajlott a tudományos program. Az előadásokból számos újdonságot tudhattunk meg, melyet remélhetőleg a jövőben mindenki kamatoztatni tud a munkája során.
   A komoly szakmai témák mellett a konferencián vidám társasági programok is szerepeltek.
   A konferencia első napja a szekszárdi Művészetek Házában tartott állófogadással záródott, ahol kellemes környezetben és hangulatban találkozhattak ismét a kollégák, régi barátok. Az est hangulatához a finom vacsorán kívül Lozsányi Tamás orgonaművész koncertje is hozzájárult, melyet mindenki nagy érdeklődéssel hallgatott.
   Péntek este a szekszárdi Fritz pincészetben zajlott a bankett vacsora, utána pedig a fergeteges buli. A finom ételek és a még finomabb borok felejthetetlenné tették a hangulatot, olyannyira, hogy a mai napig is emlegetik a kollégák azt az estét. Az ott készült fényképek önmagukért beszélnek.
   A konferencia harmadik napja is tudományos és szabadidős programról egyaránt szólt. A délelőtti előadások után a Gemenci erdőben utazhattunk az erdei kisvasúttal, ahol a résztvevők a Gemenci tájvédelmi körzet „lakóit” figyelhették meg egy rövid sétával egybekötve.
   A három napos szakmai és szabadidős programtól feltöltődve, vidáman köszöntünk el a munkatársaktól, barátoktól, várva a két év múlva következő konferenciát, melyet a nyíregyházi kórház szemészti osztálya rendez.

Illés Angéla


Képgaléria