Magyar Szemészeti Szakdolgozók Egyesülete

Továbbképzés – 2017 Május

Magyar Szemészeti Műtősnők, Szakdolgozók XVIII. Országos Továbbképző Ülése

 

Kedves Kollégák!

 

Magyar Szemészeti Műtősnők, Szakdolgozók XVIII. Országos Továbbképző Ülése
2017. május 12-én került megrendezésre a Semmelweis Egyetem Nagyvárad téri Elméleti
Tömb Dísztermében.
Az idei évben a szemgolyó elülső, belső és hátsó részeit érintő gyulladásos megbetegedésekről (uveitis) esett szó. A nyitó előadást Prof. Dr. Nagy Zoltán Zsolt a Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika igazgatója tartotta, aki az uvea anatómiájáról, betegségeiről beszélt. A rendezvényen szó esett a Magyarországon nemrég engedélyezett, modern kezelési eljárásról, a biológiai terápiákról, melyről Prof. Dr. Módis László, a Debreceni Egyetem munkatársa tartott előadást. A Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika munkatársai, Dr. Géhl Zsuzsanna a herpeszes eredetű uveitisekről tartott prezentációt, Dr. Szepessy Zsuzsanna a reumatológiai kórképekhez kapcsolódó szemgyulladásokról szólt. A gyermekkorban fellépő betegségekről Dr. Constantin Tamás, a II. Sz. Gyermekgyógyászati Klinika adjunktusa beszélt. Dr. Süveges Ildikó professor emerita a kutyáktól, macskáktól elkapható fertőzésekről ejtett szót, végül az egészségügy hatékony kommunikációs stratégiáról hallgattak meg egy prezentációt a résztvevők Dr. Baji Ildikó, az Egészségtudományi Kar Családgondozási Módszertani Tanszék főiskolai docensének előadásában.
Az Állami Egészségügyi Ellátó Központ Emberi Erőforrás Fejlesztési Főigazgatóság Nyilvántartási és Továbbképzési Főosztály által a továbbképző nap 18 pontra lett akkreditálva. A továbbképzés résztvevői egy tesztlap kitöltése után kapták meg a részvételről szóló igazolást. A rendezvényen kiállítók is részt vettek, akik a szakdolgozók szempontjából fontos műszereket, fogyóanyagokat, munkavédelmi eszközöket mutattak be.
Köszönet az előadóknak, szemészeti termék kiállítóknak, hogy a 2017 évi tudományos napunkat egy színvonalas, jó hangulatú eseményként élhettünk át.

 

Fenesi Teréz
szervező
Semmelweis Egyetem Szemészeti Klinika

Budapest, 2017-05-19


Képgaléria